Info


Poliklinika “ SUNCE " sa dnevnom bolnicom Zenica

Adresa:
Štrosmajerova 11,
72000 Zenica
Bosna i Hercegvina

Radno vrijerme
Svaki radni dan i Subota i Nedelja
07.00 - 20.00 h

Pozovite nas
Tel:    +387 (0) 32 442 560
Tel:    +387 (0) 32 442 561
Tel:    +387 (0) 32 442 562
Tel:    +387 (0) 32 442 563
Fax:    +387 (0) 32 442 561
Mob: +387 (0) 62 442 560

Email adresa
kontakt@poliklinikasunce.com
psunce@yahoo.com

Pozovite nas

+387 (0) 32 442 560

Radno vrijeme

Ponedeljak- Nedelja 7.00 - 20.00 h

Email adresa

kontakt@poliklinikasunce.com

Riječ laser je skrećeni naziv od Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation


Što u slobodnom prevodu znači pojačanje svjetla pomoću stimulirane emisije. Upravo na konceptu stimulirane emisije početkom prošlog stoljeća Albert Einstein je postavio temelje nove znanosti nazvane kvantna fizika za što je dobio i Nobelovu nagradu.Ono što je značajno sa medicinskog aspekta upotrebe lasera je činjenica da postoji više laserskih izvora, da različiti izvori laserske svjetlosti emituju svjetlost različite valne duljine od koje zavisi efekat te laserske zrake na tkivo. Naime poznato je da se laserska zraka apsorbuje u česticama nazvanim kromofore a to su (melanin, hemoglobin,vještački pigment kod tetovaža i td), nadalje svaka valna dužina ima afinitet prema određenim kromoforama to jest djeluje selektivno na određene promjene pa se može govoditi o inteligentnim laserima što znači da djeluju na strogo određenu promjenu neizazivajući efekat na okolne strukture.Laserski izvori mogu raditi u kontinuiranom, pulsirajućem, superpulsirajućem i Q-switshed modu rada. Laserski efekat na tkivo se može podijeliti u nekokliko kategorija:

Fotostimulativni efekat Koji se ogleda u ubrzanom cijeljenju rana, resorpciji hematoma i edema, smanjenju bola te stvaranju kolagena.

Fotodinamički efekat Koji se ogleda u citotoksičnom efektu prethodno markiranih promjena (tumori i korjen dlake).

Fototermolitički efekat Koji se ogleda u termičkom efektu na tkiva na koje djeluje laserska svjetlost.(endoluminalna laserskal sklerozacija vena, laserska ablacija različitih izraslina).

Fotomehanički efekat Koji se ogleda u usitnjavanju ciljnog kromofora (tratman tetovaža)Laserski centar Polliklinike SUNCE opremljen je sa više savremenih laserska uređaja koji predstavljaju zadnju riječ tehnologije.

Najmoderniji laserski centar u Bosni i Hercegovini

Poliklinika „ S U N C E „ otvorila je najmoderniji laserski centar, predvođen revolucionarnom američkom tehnologijom CUTERA laserom. Ova napredna metoda, na bezbolan i učinkovit način vraća kazaljke na satu te je idealno rješenje za one koji se već duže vrijeme bore s različitim nepravilnostima na koži, a željeni rezultati vidljivi su čak i nakon prvog tretmana.

Ubrzan tempo života, prečesto izlaganje suncu i nepravilna prehrana ubrzavaju proces starenja organizma, a na samoj koži se možda i najviše vide te posljedice. Koža je prva na udaru vanjskih utjecaja i zbog toga je podložna promjenama i raznim nepravilnostima. Stoga, Poliklinika „ S U N C E „ iz širokog spektra najsuvremenijih metoda, predvođene CUTERA laserom, pacijentima omogućuje razne tretmane skrojene upravo prema njihovim željama.

Pearl Fractional tretman - uklanjanje nepravilnosti i pomlađivanje kože

Tretmani CUTERA laserom namijenjeni su ženama i muškarcima i na efikasan način, ovisno o željama klijenata, uklanjaju nepravilnosti i pomlađuju kožu. Jedan od tretmana, a koji koristi najnoviju anti-aging lasersku tehnologiju je i Pearl Fractional tretman.

Koliko je CUTERA laser učinkovit, dokazuje i najbolji laser za epilaciju dlačica – Cutera Cool Glide Laser koji trajno i potpuno uklanja neželjene dlačice s lica i tijela. Nema više bolnog voska, elektrolize ili brijanja! Laser istovremeno djeluje na stotine folikula dlaka u vremenu od nekoliko sekundi, a tretirati se mogu i veća područja kože.

Potrebna su samo 3 do 4 tretmana za potpuno otklanjanje dlačica, dok kod drugih lasera rezultati su vidljivi tek nakon 6 do 20 tretmana. Pomoću ovog lasera neželjene dlačice postaju prošlost, jer samo nakon nekoliko dana klijenti mogu vidjeti što znači potpuna redukcija dlakavosti. Zbog najmodernije tehnologije, ovaj CUTERIN laser je bezbolan, a ono što ga izdvaja je i činjenica da je puno jači od sličnih lasera.

Lasemar 800 diodni laser 808 nm valne duljine koji sa različintim dodatcima omogućuje endoluminalnu lasersku sklerozaciju proširenih vena, odstranjenje izraslina na koži (fibromi, kondilomi, bradavice i td)fizikalnu terapiju.

Q-Switch YAG laser 1064 nm valne duljine koji omogućuje bezbolno uklanjanje tetoveža.

Mediostar XT diodni laser 808 nm valne duljine sa spotom od 12 mm koji omogućuje odstranjenje neželjenih dlačica.

Mediostar XT diodni laser 808 nm valne duljine sa spotom od 12 i 6 mm koji omogućuje odstranjenje neželjenih dlačica i kapilara.

Cutera CoolGlide Excel long puls YAG laser 1064 nm valne duljine koji omogućuje odstranjenje kapilara i neželjenih dlačica.