Info


Poliklinika “ SUNCE " sa dnevnom bolnicom Zenica

Adresa:
Štrosmajerova 11,
72000 Zenica
Bosna i Hercegvina

Radno vrijerme
Svaki radni dan i Subota i Nedelja
07.00 - 20.00 h

Pozovite nas
Tel:    +387 (0) 32 442 560
Tel:    +387 (0) 32 442 561
Tel:    +387 (0) 32 442 562
Tel:    +387 (0) 32 442 563
Fax:    +387 (0) 32 442 561
Mob: +387 (0) 62 442 560

Email adresa
kontakt@poliklinikasunce.com
psunce@yahoo.com

Pozovite nas

+387 (0) 32 442 560

Radno vrijeme

Ponedeljak- Nedelja 7.00 - 20.00 h

Email adresa

kontakt@poliklinikasunce.com

Cjenovnik usluga

Vrsta usluge Cijena
Anticelulitni tretman 50 KM
Radiofrekfencija jedne regije po tretmanu 25 KM
Radiofrekfencija ožiljka po jednom tretmanu 25 KM
Kavitacija jedne regije po tretmanu 25 KM
Vakum drenaža jedne regije po tretmanu 25 KM

KOZMETOLOGIJA

Cavite Exclusive je moderan uređaj za uklanjanje celulita i viška masnih naslaga iz organizma poznatim procesom KAVITACIJE. Koristi se u slučaju prekomjerne debljine, problema sa celulitom te kod limfnog i venskog zastoja.
Urađaj raspolaže sa dosta različitih programa prilagođenih tretmanu različitih dijelova ljudskog tijela. Uređaj je jednostavan za rukokvanje, omogućuje bezbolan tretman te postizanje brzih tezultata.

RADIOFREKFENCIJA

Je aparat koji svojim karakteristikama zadovoljava potrebe dermatologa, estetskih hirurga fizioterapeuta i kozmetičara.
Riječ je o visokosoficistiranom aparatu koji koristi bipolarnu energiju radiofrekventnih valova za zagrijavanje dubljih slojeva kože bez utjecaja na površinske slojeve.
Toplota koja se stvara u toku terapije RF bipolar aparatom podstiče stvaranje novog i obnavljanje starog kolagena te na taj način smanjuje bore, celulit, strije i zateže kožu lica kapaka, vrat i stomaka.

VAKUM TERAPIJA

Vakum terapija je je mehanički način tretiranja kože i potkožnog tkiva zasnovan na primjeni vakum masaže.
Ova terapija se posebno preporučuje za dobijanje sledecih efekata:

  • redukovanje celulita
  • poboljšanje cirkulacije
  • poboljšanje limfne drenaže
  • poboljšanje razmjena materija
  • povlačenje otoka i smanjenje obima
  • poboljšanje kvaliteta i elastičnosti kože
  • otklanjanje toksina
  • opuštanje

Kako djeluje vakum masaža

Tretman masaže i limfne drenaže vakumom zasniva se na ritmičkom mijenjanju pritiska po površini kože. Time se u koži vrši pulsiranje, poboljšava se cirkulacija i limfna drenaža, povećava se razmjena hranljivih metarija u tkivu što doprinosti boljoj ishrani tkiva. Na taj način se mogu uspješno tretirati čak i osjetljivi dijelovi na licu kao I starija koža.

Vakumski tretman kod celulita

Slabiji protok krvi i limfe je uzrok promjena u koži i potkožnom tkivu, usljed čega dolazi do nakupljanja otpadnih materija, bujanja vezivnog tkiva te koža svakodnevno postaje lošija, pojavljuju se neravnine koje koži daju izgled narandžine kore poznatije kao celulit.

Vakum Exclusive – novi aparati za vakum terapiju svojim jednostavnim, ali vrlo efektnim načinom primjene, predstavlja napredak u liječenju celulita. Za razliku od ručne masaže koja se izvodi pritiskom od spolja ka unutrašnjosti tkiva, endomasaža sukcijom postiže “odlepljivanje” tkiva, stvarajući dubinsku masažu od unutrašnjosti ka spoljašnosti, istovremeno potpomaže proces drenaže međućelijske tečnosti, te dolazi do poboljšanja protoka krvi I limfe, bolje prehrane tkiva, povećanja elastičnosti i tonusa kože. Aparat je opremljen različitim sondama i priborom, što omogućava tretman i tijela i lica. Različite veličine aplikatora omogućavaju terapiju sa većim ili manjim površinama kože kao i na teže dostupnim mjestima. Mogućnost izbora programa prema stepenu i obliku celulita, omogućava izvođjenje terapije i na najosetljivijoj koži. Prije vakum terapije je poželjno na kožu nanijeti anticelulitnu kremu i ulje za masažu.

Vakum terapija se nesavjetutuje u slučaju: rana ili upala na koži, ozljeda kostiju mišića i tetiva, proširenih i tromboziranih vena, srčanih bolesti, tumora i trudnoće.